Alimentatia in timpul sarcinii
septembrie 25, 2014 12:43 am Lasă un comentariuIn timpul sarcinii, sistemul imunitar tinde sa fie mai slab decat de obicei. Aceasta inseamna ca sunteti mai vulnerabila la aparitia unor boli, care pot afecta bebelusul, de aceea este necesara o atentie deosebita. Este important sa va luati o precautie majora pentru a va asigura ca mancati sanatos, pentru a va proteja sanatatea copilului dumneavoastra.
Ce sa faceti
- Gatiti foarte bine carnea pe care o consumati, astfel incat sa nu existe nici o urma de sange. De asemenea, spalati foarte bine toate ustensilele folosite dupa pregatirea de carne cruda.
- Spalati fructele si legumele foarte bine.
- Asigurati-va ca fierbeti bine ouale pe care le consumati si evitati alimentele care contin oua crude sau insuficient fierte, cum ar fi maioneza.
- Consumati lapte pasteurizat sau UHT si branzeturi pasteurizate. In cazul in care doar laptele crud este disponibil, fierbeti-l inainte sa-l consumati.
- Asigurati-va ca alimentele crude sunt tinute separat de cele care sunt gata de consum.
Ce sa nu faceti
- Nu consumati ficat sau produse din ficat, cum ar fi pate de ficat, deoarece acestea pot contine cantitati mari de vitamina A, care ar putea afecta copilul.
- Nu mancati branzeturi moi, cu mucegai, cum ar fi Brie, Camembert etc. Puteti consuma alte tipuri de branza precum parmesan, feta, mascarpone, branza de vaci, mozzarella etc.
- Nu mancati mai mult de doua portii de peste gras pe saptamana. Pestele gras contine un nivel ridicat de mercur care poate afecta dezvoltarea sistemului nervos al copilului.
- Nu mancati scoici crude, deoarece crustaceele crude ar putea contine bacterii daunatoare si virusi care pot provoca intoxicatii alimentare.
- Nu sariti peste spalatul pe maini, inainte si dupa masa.
- Nu consumati cafeina sau alcool
Categorisit în: Alimentatia in timpul sarcinii
Acest articol a fost scris de admin