Alaptarea – Beneficiile pentru mama

august 5, 2014 4:48 pm Publicat de Lasă un comentariu

Alaptarea este incurajata datorita beneficiilor multiple pe care le are asupra sanatatii. Cu cat veti alapta mai mult, cu atat vor exista mai multe beneficii atat pentru copil cat si pentru dumneavoastra.

O mama care alapteaza are o multime de beneficii:

descărcare

Recuperarea rapida dupa nastere

Suptul sugarului determina organismul sa elibereze oxitocina, hormon care ajuta la contractia uterului. Astfel, uterul revine la dimensiunea de dinainte de nastere mai repede decat in cazurile in care bebelusul este alimentat cu formula.

Oprirea ovulatiei

Alaptarea amana revenirea ovulatiei si ca atare a ciclului menstrual, ceea ce poate prelungi perioada dintre doua sarcini. Alaptarea nu este totusi o metoda contraceptiva, putand fi posibil sa ramaneti insarcinata chiar daca alaptati.

Beneficii pe termen lung pentru sanatate

Alaptarea reduce riscul de cancer la san inainte de menopauza si asigura protectie impotriva cancerului uterin sau ovarian.

Alte aspecte

In afara de sanatate, alaptarea prezinta si alte beneficii:

- Flexibilitate

Pentru multe mame, alaptarea reprezinta o metoda mai accesibila, fiind se poate practica oriunde, oricand, de cate ori sugarul da semne ca i-ar fi foame. Laptele matern este dispoibil in permanenta, la temperatura perfecta. De asemenea, alaptararea nu necesita utilizarea biberonului si se poate face si in pozitia culcat, fiind astfel mai usoara si pe timpul noptii.

- Reducerea cheltuielilor

Alaptarea va ajuta sa economisiti bani si timp, intrucat nu trebuie sa cumparati lapte praf sau biberoane si nici sa va pierdeti timpul cu sterilizarea acestora la fiecare masa.

Hranirea bebelusului este un moment potrivit pentru dezmierdari si pentru apropierea fizica, reusind astfel sa construiti o relatie. Fiecare masa devine un moment de legatura. Bucurati-va de aceste clipe, fiindca nu peste mult timp copilasul va fi destul de mare ca sa manance singur.

Categorisit în: Perioada postnatala

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>