Sindromul “Baby Blue”
august 7, 2014 10:54 pm Lasă un comentariuVa bucurati de minunea care v-a adus bebelusul in brate si va indragostiti de aceasta noua persoana care a aparut in viata dumneavoastra. In acelasi timp, s-ar putea sa va treziti stand pe canapea in mijlocul zilei, inca imbracata in pijama si gandindu-va ca ar trebui sa va spalati pe cap. Vedeti vasele in chiuveta, rufele murdare dau pe afara din cosuri si ghemotoacele de praf zac pe sub mobila. Lacrimile incep sa curga si va intrebati cand veti mai dormi mai mult de o ora si jumatate. Poate ca il invinuiti pe partenerul dumneavoastra care este plecat de acasa si sta in compania altor adulti.
Nasterea declanseaza o multitudine de emotii puternice, de la bucurie si fericire pana la frica si anxietate. Schimbarile de dispozitie, iritabilitatea si tristetea sunt des intalnite. Majoritatea mamelor trec prin ceea ce se numeste sindromul “baby blue” si se simt stresate si anxioase sau suparate si nervoase pe partener, pe nou nascut sau pe ceilalti copii. Puteti plange fara motiv, puteti avea probleme cu pofta de mancare, cu somnul sau cu luarea deciziilor si va intrebati daca sunteti in stare sa aveti grija de acest copil. Aceasta stare se instaleaza, de obicei, la doua-trei zile de la nastere si poate dura de la cateva ore pana la o saptamana sau mai mult.
Puteti scapa mai repede de ea daca va odihniti cat mai mult, chiar daca asta inseamna sa cereti ajutor pentru a ingriji copilul. Consumati o hrana sanatoasa si faceti exercitii fizice. Incercati sa vorbiti deschis despre sentimentele dumneavoastra, in special cu partenerul. Daca aceste metode nu va ajuta, s-ar putea sa suferiti de o forma mai grava de depresie.
Categorisit în: Perioada postnatala
Acest articol a fost scris de admin